Как да измислим доходоносни бизнес идеи за онлайн търговия?

Интересувате се от онлайн търговия? Чудите се как да подберете точния продукт, който ще се търси и който ще е доходоносен? В тази статия ще ви информираме какво е нужно да съобразите и ще ви предоставим някои идеи, с които може да стартирате още днес!

Повечето хора започват да мислят за продукти, които могат да продават онлайн и започват да мислят идеи. Това, което започва като малка мечта, появила се в обикновен ден в офиса, често прераства в успешен бизнес, така че внимавайте какво си пожелавате.
 
Изборът на какво да се продава е вероятно най-важното решение, което ще вземете, тъй като това ще определи търсенето на вашия продукт, цена и рентабилност, пазарна конкуренция, продажби и маркетинг. Това е и едно от най-трудните решения, които ще вземете.
 
От милиардите продукти на пазара, как да разберете кой да продавате?
 
Препоръчваме ви да търсите продукт, който отговаря на тези изисквания:
 
- Продуктът трябва да ви носи добра печалба. Това е доста очевидно, но трябва да пресметнете ценообразуването така, че дори да имате други разходи, като разходи за реклама, все пак накрая да излезете на печалба. Не забравяйте да вземете предвид неща като транспорт, опаковки и мито!
 
- Продуктът трябва да бъде търсен. Една от често срещаните грешки, които правят новите продавачи, е гмуркането в продажба на определен продукт без проверка на търсенето. Не бъдете човекът, заседнал с гараж, пълен с неща, които не може да продаде! Трябва внимателно да проучите търсенето или да рискувате с по-малко бройки от продукта да бъдат на склад.
 
- Конкуренцията за продукта да не бъде твърде интензивна. Конкуренцията наистина може да намали печалбите ви, особено когато няма достатъчно търсене, за да компенсирате. Когато куп продавачи се състезават за малък брой купувачи, нещата могат да не потръгнат.
 

Какво можете да продавате онлайн?

Отговорът на това е: Почти всичко. Ако обаче искате да постигнете успех в продажбата онлайн, трябва да следвате стратегиите на най-добрите продавачи и да изберете продукти, които отговарят на критериите по-долу.
 
Продукти, свързани с вашите интереси
Първото нещо, което трябва да направите, за да проучите идеи за това какво да продавате, е да помислите за хобитата си - нещата, които ви интересуват. Причината, поради която това може да бъде добра идея, е ще имате определено ниво на опит, което може да ви помогне да информирате вашите бизнес решения. След като идентифицирате хобитата си, опитайте се и помислете и нестандартно, за да генерирате идеи за продукти, които не са толкова очевидни. Колкото по-конкретна е вашата ниша, толкова по-добре.
 
Продукти, които откривате онлайн
Опитайте се да се запознаете добре с продукти, които се продават добре на най-популярните онлайн пазари, включително Amazon, eBay, Aliexpress и Alibaba. Очевидно не искате да продавате продукти, които вече се справят успешно на силно конкурентни пазари, но често тези горещи продукти могат да ви дадат идеи за подобни, допълващи се и по-малко конкурентни възможности.
 
Продукти, които са подкрепени от пазарни проучвания
Можете да направите собствено проучване на пазара или да използвате платени инструмент които използват данни от Amazon и eBay за определяне на продажния курс, средната цена на дребно и конкуренцията за масивна гама от продукти. 
 
Бонус: Уникални продукти - ръчна изработка
 
 

Какви продукти се продават най-добре онлайн?

Това е въпросът за 100 000 лева. Но отговорът не е прост. Както ще разберете от собствените си пазарни проучвания, има широка гама от продукти, които се продават добре онлайн.
 
Работата е там, че след като даден продукт стане „най-продаван“ в България, вероятно вече е твърде късно да започне да го продавате, тъй като пазарът бързо се насища. Трябва да се научите да предвиждате тенденциите или да идентифицирате начини за продажба на артикули, които са подобни или допълващи най-продаваните продукти. Друга възможност е винаги да сте първите, които представят нови продукти, които се продават добре по света, но все още не са популярни в България.

Ето и нашите идеи, които ви предоставяме днес
 
1. Продукт свързан с ваш интерес. 
Интересувате се от тротинетки? Знаете всичко за тях? Може да подберете най-добрите тротинетки като цена/качество и да започнете да ги предлагате в България. Обикновенно това са по-неизвестни марки, но трябва да сте сигурни че са качествени. Ключово тук ще бъде да предлагате добро обслужване на клиентите ви, връщане на продукт, замяна, безплатни консултации, за да се наложите на пазара.
 
2. Продукти които откривате онлайн.
Сърфирате из интернет и попадате на интересен продукт, който виждате за първи път. В нашия пример това са новите гривни "Galaxy Bracelet". Това са гривни, които използват различни типове камъни, за да пресъздадат галактиката или слънчевата система. Проучвате доставчици на този тип гривни и започвате да ги предлагате в България. Създайте добро описание на продукта, хубав рекламен текст и направете така че потребителите да не могат да устоят!


3. Уникални продукти, напр. ръчна изработка
Предоставяме ви като идея уникален продукт какъвто са дървените часовници. Те имат форма, подобна на обикновените часовници, но по-естествен и привлекателен външен вид. Материалът също е естествен и екологичен, тъй като използва отпадъчна дървесина или други отпадъци от производството на продукти. Това е продукт, който в бъдеще има потенциал да бъде "хит".
 


Надяваме се, че нашите предложения са ви допаднали! Препоръчайте ни на ваши приятели, за да ни помогнете да разпространим идеите за модерна онлайн търговия.
 


В статията са използвани частично материали от salehoo.com.
Kauzi.bg logo